Blog

Cap a Verges

entrada

Ja tinc l’entrada. No vaig aconseguir-ho per al darrer concert, però avui hi ha hagut sort de cara al penúltim (això sí, després de mitja hora de lluita amb el caixer automàtic, que estava col.lapsat). Divendres, doncs, cita a Verges amb en Lluís Llach.

Per edat, no vaig viure en directe aquells temps de l’Olympia o de Barcelona, gener del 76, i el concert del Camp Nou del 85 encara el vaig haver de disfrutar des de casa. Però em considero seguidor d’en Llach. M’hi vaig enganxar de petit, per influència dels meus germans, joves hippies de l’època, i des de llavors he anat fent camí amb els seus treballs. Primer, atret pel compromís nacional del cantautor. Però després, i cada vegada més amb el temps, per la qualitat de la seva obra. Ara és el moment d’acomiadar-nos d’un referent. La jornada, a més, presenta un programa ben interessant. Entre les activitats que acollirà la vila baix empordanesa hi ha l’emissió en directe de El Matí de Catalunya Ràdio, amb Antoni Bassas. Celebro que el programa líder de la ràdio a Catalunya (ara mateix, un producte que considero imprescindible) sigui al lloc oportú en el moment adient.

10 Thoughts on “Cap a Verges

 1. Cristina Utset on 22/03/2007 at 13:11 said:

  Ei Toni jo tinc també entrades interessants no per LLuis LLach pero si per Montmeló jejeje ja les he agafat cadascu amb lo seu!

 2. judit lacueva on 22/03/2007 at 16:32 said:

  lluis llach si un referent però poc apreciat per mi….
  ho sento, això no ho compartim, probablement m’adormiria amb un concert d’aquet cantautor sobreestimat a Catalunya quan hi ha gent que ha fet moltíssimes més coses per la causa i el compromís nacional. però bé, respecto tots els gustos….
  bé, si tu l’estires fort per aquí, i jo l’estiro fort per allà…..
  segur que tomba….

 3. Paula on 22/03/2007 at 21:09 said:

  Sens dubte, Lluís Llach ha estat un referent de la música en català. És un dels autors més coneguts de la Nova Cançó, encara que a casa meva som més de Joan Manuel Serrat. Però, pel cas…vénen a ser cosins germans… Bueno, jo sóc més de Alejandro Sanz, suposo que per edat, però desde petita he escoltat Serrat a casa i m’ha fet gracia veure el teu comentari de Llach…

 4. Judit, no crec que sigui un cantautor sobreestimat. És més, penso que ha tingut sempre un punt d’incomoditat per a molts sectors, perquè potser no s’acabava d’ajustar a una etiqueta concreta. I aquest és un país, malauradament, on es funciona massa sovint amb clixés preestablerts. Paula, és interessant que citis en Serrat. Crec que aquest sempre ha tingut el beneplàcit dels mitjans i de la “intel.lectualitat” dominant, mentre que amb en Lluís Llach no ha passat el mateix. Per cert, demà és una bona oportunitat per veure en directe com es fa ràdio. Algú s’apunta?

 5. Bones Toni! m’en alegro per tu, ja m’agradaria a mi tenir una entrada!!! gaudeix del concert!! pensa amb la gent que no hi podrem ser també!! a mi m’agrada molt i he anat a tres concerts seus i mai m’ha deixat indiferents, per a mi sempre serà el un dels millors cantautors que ha tingut Catalunya, a banda de Serrat, Pau Riba, Sisa, o parlant de l’actualitat: Adrià Puntí o Canimas… jo tinc l’esperança de que la música en català té corda per estona!!

 6. En Lluís Llach potser no ha tingut el beneplàcit dels mitjans i dels “intel.lectuals” perquè ell mateix com a personatge públic ha volgut passar més inadvertit;però les seves cançons de protestes i a favor dels drets humans tenen tanta força com les d’en Serrat o qualsevol altre cantautor reconegut.
  Felicitats Llach per tots aquests anys de carrera i lluita!

 7. Cristina on 23/03/2007 at 18:11 said:

  Jo no sóc seguidora d’en Lluís Llach, la veritat, però tinc que dir que algunes de les cançons que he escoltat d’ell em transmeten molta tendresa. Jo crec que en Llach encara que es retiri dels concerts, de les gires, de les grabacions de discos,… mai es podrà deslligar de la música. Encara que pugui sonar una mica “cursi”, penso que els cantants que de debò senten passió per la música necessiten d’ella per viure.

 8. Xavi, de cultura Xadi on 26/03/2007 at 12:13 said:

  envejo terriblement la sort que has tingut doncs de aconseguir una entrada!Jo vaig tenir la sort de veure l’espectacle que va anomenar “Germenies”, i la veritat… espero que si abandona els escenaris no suposi també un abandonament de la lluita!Les seves paraules i música feien posar la pell de gallina.

 9. Judit crec que les teves paraules sobre el compromís personal i polític de Llach amb el país són la mar d’injustes. Ell ha defensat sempre el jovent d’ara com un jovent compromés, i ha actuat amb conseqüència donant suport a les nostres causes.

  Ha fet concerts en suport de causes solidàries, ecologistes i fins i tot antirepresives. Tant és així que entitats com salvem l’empordà li han donen les gràcies pel seu compromís:

  http://www.salvem-emporda.org/modules/news/article.php?storyid=158

  Ens veiem.

 10. Sofia Pérez on 27/03/2007 at 9:49 said:

  Hola a todos!

  Me algero por ti Toni, además mi tío es un gran fan suyo y ha seguido como tu, su carrera paso a paso. Él tuvo la oportunidad de estar en el concierto del Camp Nou y siempre me dice lo mismo “increible”. Es una lástima que deje su carrera porque que ha sido un elemento de referencia, aunque también son comprensibles sus motivos. De todas formas espero que todo le vaya genial, tanto como hasta ahora! Un saludo Lluís!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post Navigation