Blog

Sunderland (III): la ciutat i la gent

The British Theatre Guide.

Avui ha tornat el sol, a Sunderland. Fa fresca, però. És clar que això deu ser cosa de la meva pell mediterrània, perquè la gent d’aquí… Ahir, mentre jo anava amb tres pisos de roba, hi havia uns nens que jugaven a futbol en un tros de gespa amb màniga curta! Són d’una altra pasta. Es veu que a Londres en tenen un concepte ben pejoratiu, de la gent del nord. A mi em semblen durs, rústecs, però força amables quan hi vas entrant poc a poc.

A Sunderland hi viuen unes 195.000 persones, que arriben a 280.000 amb la seva àrea metropolitana, segons el cens de 2001. No és una ciutat molt gran, però sí força extensa. Si més no, aquesta és la impressió que en tinc des de l’habitació de la residència. Es veuen barriades disseminades arreu, totes fetes a base de casetes arrenglerades, de planta baixa i pis, i totes amb la seva sortida a la part del darrera. A la ciutat deu haver-hi una desena de blocs de pisos alts, com a molt. La resta, tot planer. Ara, el centre és petit i el pots fer caminant amb facilitat. La ciutat s’estén a banda i banda del riu Wear, que li dóna personalitat, i en un tram de costa amb les platges de Roker i Seaburn. És una ciutat en transició, d’un passat basat sobretot en la indústria naval i en l’artesania vidriera, cap a un model basat en noves ofertes d’oci i cultura. El Sunderland Empire, el Sunderland Museum & Winter Gardens i el National Glass Centre són alguns dels seus punts forts, en el context de la regió del North East England.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post Navigation