Blog

Sunderland (IV): el futbol

Stadium of Light

Football is something of a religion in sports-mad Sunderland and the 49,000 seat Stadium of Light could almost be considered its cathedral

És a dir, que per a la gent de Sunderland, el futbol és una mena de religió i la catedral té un nom: Stadium of Light. És el camp del Sunderland FC. Els Black Cats tenen un estadi bonic i impressionant. De fora no promet gran cosa, més enllà de les estructures metàl·liques que el coronen, però per dins és un escenari atractiu, si t’agrada el futbol i especialment si tens interès en la seva dimensió social. Podeu veure-ho en aquesta galeria de la BBC.

La gent de Sunderland viu l’equip amb passió i el seu blanc-i-vermell es veu sovint pel carrer. Al camp, però, són força tranquils si ho comparem amb l’estereotip que tenim dels estadis anglesos. El club, mentrestant, lluita per mantenir-se a la Premier (per cert, que oficialment és la Barcklays Premier League), amb el lideratge del seu tècnic, l’ex-capità del ManU, Roy Keane (es veu que com a entrenador té el mateix caràcter que tenia com a futbolista, uf!). I aquest dissabte hi ha un derbi apassionant a la ciutat veÏna: Newcastle-Sunderland. Només 3 punts separen The Magpies de The Black Cats: les garses contra els gats negres.

2 Thoughts on “Sunderland (IV): el futbol

  1. ara toni, ara has mostrat ho més interessant de sunderladn, jeje!

    els camps del regen unit son, pel que he vist fns ara, per fora poca cosa, però la mística que et transmeten un cop entres no la trobes ni al camp nou, ni al lluis companys ni a meiland…

    una abraçada

  2. Jordi, espera que inaugurem Cornellà-El Prat… 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post Navigation