Blog

La nova temporada de RAC1

Continuista. Crec que aquest és l’adjectiu que defineix l’oferta de RAC1 per a aquesta temporada 2008-09. És lògic, per allò de “quan una cosa funciona, no la toquis”. Només hi ha alguns detalls, com ara la incorporació de nous tertulians a “El Món a Rac1” i als programes esportius, o la segona hora del “Minoria absoluta“.

Aquest espai evoluciona i deixa enrera la fòrmula mixta de la temporada passada: era una mena de Minoria però sense ser el Minoria; ara només en conserva el nom (a efectes de l’EGM) i guanya en personalitat pròpia. Fet, a més, per bona part del que va ser “El rosari de l’aurora” a Ona Catalana: me n’alegro 🙂

Poques novetats, doncs, però amb detalls interessants. RAC1 ha trobat el seu lloc, amb un estil que ha sabut estabilitzar i consolidar. Un model, a més, que ha evolucionat però sense perdre el seu caràcter: va néixer com la ràdio de l’entreteniment, però cada vegada ha anat donant més pes a la informació. Crec, doncs, que el seu èxit rau en la manera com ha sabut connectar amb una determinada franja d’audiència.

Com diu en Jordi Basté en aquesta entrevista (pdf), entrem en la temporada “post-Bassas”, i això la fa especialment interessant. Divendres coneixerem la nova oferta de Catalunya Ràdio.

(Pert cert, que de l’entrevista amb en Basté, em sobta el to contundent amb què aposta pels filtres als blogs. Suposo que es refereix als comentaris als blogs o notícies dels mitjans, com ara “El blog del Món” o l'”Off the RAC“, i no al blog com a eina d’expressió…)

2 Thoughts on “La nova temporada de RAC1

  1. Bé… que funcioni no vol dir que sigui de qualitat. Per al meu gust hi ha massa presència d’esports i s’han deixat de banda programes com el FòrmulaCAT o el Quilòmetre1. A banda, que crec que la 2Hora hauria de ser totalment independent del Minoria Absoluta. Bo per continuar millorant la línia informativa, en la qual van curts i espero que poc a poc tinguin més presència a la resta de contrades.

  2. Hola Alegria,
    Jo no parlo pas de la qualitat, sinó dels resultats que han anat aconseguint. A mi hi ha coses que m’agraden de RAC1 i altres que no, com és normal. Pel camí han anat deixant programes com els que esmentes, cert, però potser és una conseqüència del tipus d’aposta de l’empresa, que pensa sobretot en els grans programes i les “estrelles”.
    Pel que fa a la línia informativa, sí, la van millorant i hi van apostant cada vegada més. Però això té un límit clar, per a una ràdio privada: el pressupost…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post Navigation