Blog

Els secrets de Guantánamo

Recupero el fil del blog, i em ve de gust fer-ho parlant de ràdio. De periodisme radiofònic, concretament. “Els secrets de Guantánamo” és el nom de la sèrie de reportatges realitzats pel corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, Xavier Vilà, sobre el centre de detenció de Guantánamo. Vilà és un dels pocs periodistes que ha aconseguit entrar en aquest complex, i ho ha fet dues setmanes després que el president nord-americà, Barack Obama, en firmés l’ordre de tancament en el termini d’un any.

Catalunya Ràdio ha emès els reportatges aquesta setmana, però es poden recuperar com a podcasts (exemple de les possibilitats que el podcàsting ofereix a la ràdio). Val la pena fer-ho, són molt interessants. De fet, en la mateixa línia dels reportatges que Vilà acostuma a fer com a corresponsal, que em semblen un bon exemple del rol del cronista radiofònic: ser els ulls de l’audiència al lloc dels fets. I habitualment ho fa amb un estil directe, proper, clar. M’agrada com a corresponsal, i m’agradava la seva col·laboració amb Antoni Bassas en la seva darrera temporada, en què aportava la seva visió de la societat nord-americana. Encara ho podeu trobar a l’arxiu de programes de la ràdio nacional de Catalunya (una mirada, per cert, que Jordi Basté ha introduït aquesta temporada a “El Món a RAC1”, amb la secció “L’amic americà“, amb el catedràtic Fernando Rodríguez-Valls des de Los Angeles). La informació, com en aquest cas, continua sent un dels puntals de Catalunya Ràdio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post Navigation