Blog

3a edició dels Premis Blocs Catalunya

Des de l’associació STIC.CAT ja hem posat en marxa la 3a edició dels Premis Blocs Catalunya. El proper 26 d’abril s’obre el període d’inscripcions, que s’allargarà fins al 14 de juny. Les votacions es podran fer des del 17 de juny fins al 6 de setembre.

L’acte de lliurament se celebrarà aquest any a Mataró, el dia 1 d’octubre. Com ja hem convertit en tradició, els Premis Blocs són itinerants. Vam començar a Girona i la segona edició la vam fer a Vic, ciutats on vam sentir-nos molt ben acollits. Aquest any, l’interès de Mataró i l’oportunitat de coincidir amb la posada en marxa del Tecnocampus ens han portat a la capital del Maresme. L’acte de lliurament dels premis es farà el dia 1 d’octubre.

És una gran satisfacció tornar a posar en marxa la maquinària dels Premis,  que s’han  consolidat  com la gran festa dels blocs en català. Una oportunitat per mostrar i conèixer la diversitat i qualitat dels blocs escrits en llengua catalana, que alhora són un símptoma de la bona salut que el català té a la xarxa. I al final del procés, el moment de celebrar-ho amb una diada que en les dues edicions anteriors ens ha fet vibrar, i molt.

Aquest any, però, fem un pas més. Coincidint amb el procés dels premis, la gent de STIC.CAT realitzarem un estudi en profundidat sobre el perfil del blocaire en català. Mitjantçant una enquesta i les dades recollides en les tres edicions dels Premis Blocs pretenem oferir una radiografia de la blocosfera en català. Aquest estudi, però, no és un objectiu en sí mateix, sinó que pretenem que sigui unllegat per a la sociertat catalana i una eina útil per a les institucions, per exemple, per endegar polítiques públiques vinculades amb les TIC. El treball de camp el durem a terme en paral·lel al procés dels premis, i esperem presentar les conclusions durant el darrer trimestre de l’any.

Així doncs, ja ho sabeu: STIC.CAT i els III Premis Blocs Catalunya us esperem. Som-hi! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post Navigation